welkom op de website van
Tymen Jan Bronda


Vers van de pers! Nieuwe Magnificat CD
Magnificat D-Dur BWV243 (met Lauden)
Concerto d-Moll BWV1059R
altsolocantate Gott soll allein mein Herze haben BWV169.


Stefanie True (sopraan), Robert Kuizenga (altus), Richard Resch (tenor), Michiel Meijer (bas).
E.e.a. wordt gecompleteerd door het u bekende kleinkoor en barokorkest van het LBE.
De opnamen waren in juli van dit jaar in de Grote kerk van Harlingen. Bij deze registratie was een prominente plaats ingeruimd voor het hoofdorgel van de Grote Kerk te Harlingen, een prachtig instrument uit de werkplaats van de Groningse orgelbouwer Albertus Antoni Hinsz. Zoals Bach gewend was, is ook tijdens deze opname het grote orgel gebruikt als continuo-instrument.
Indien u wilt beschikken over dit kleinood maak dan 22 euro over naar Luthers Bach Ensemble IBAN NL70INGB0002878593 o.v.v. adres en postcode.
Dan sturen wij u de CD z.s.m. toe.
 

Een bijzondere Kerstcd, nu verkrijgbaar! (bestellen? zie hieronder)

In september 2013 nam ik mijn nieuwste CD op op het Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk. Het programma bevat werken uit de vroeg- en laatbarok die op het lijf van het instrument zijn geschreven. Zie deze link voor de inhoudsopgave: Inhoudsopgave CD. Klik hier voor de REGISTRATIES.


Trouw (Christo Lelie) schrijft op 10-1-'14:
"In een veelheid aan registraties laat hij het onvolprezen Schnitger-orgel verrukkelijk klinken, helder, zangerig, veelkeurig."
"Een belangrijke reden om deze orgelcd aan te schaffen is het inspirerende orgelspel van Tymen Jan Bronda"


De Orgelvriend (Lex Gunnink mei 2014)
"Op zeer indrukkwekkende wijze geeft Bronda zijn visitekaartje af in BWV 593. Zó fraai hoor je het zelden. Wat een elegantie en lichtvoetigheid! En wat een mooie registraties! En wat een perfecte tempi!"

Orgelnieuws
(Joost van Beek) schrijft op 6-12-'13:
Naast speelplezier zijn souplesse en transparantie hier toepasselijke trefwoorden, en als de muziek daarom vraagt heeft het spel van Bronda een aanstekelijke drive (‘In dir ist Freude’).

Het Reformatorisch Dagblad (J. Veerman) schrijft op 4-4-'14:
"Bronda speelt lenig en voortvarend. Niet bepaald om bij weg te dromen op een knusse kerstavond; eerder om een frisse neus te halen op een tintelend koude, stralende kerstmorgen. Aan het eind van de cd klinkt Bachs ”In dulci jubilo” op een ”Grand Jeu” met de Cornet en de Trompet 16’ van Van Oeckelen erin. Prachtig om naar te luisteren..."Vanaf 1 december 2016 kan deze cd besteld worden voor
€10 (exl. 2 euro porto) Bij een bestelling graag €12 van te voren overmaken op:
NL45 INGB 0004 8696 77
t.n.v. T. Bronda te Groningen ovv In dulci jubilo.
En stuur een mailtje met adresgegevens naar:
E-mail (hier op klikken)